Jobb mint volt

Régi kanapé, új design

Ennek a kanapénak már történelme van. Nem azért mert 100 éves, mivel még csak 17. Hanem mert ebben a 17 évben velem költözött, és vele kezdődött a kárpitozás “szerelem” is úgy 3 éve. A mérete jó, a szerkezete is tökéletes, a rugózata sincs kiülve. Ezeknek a tulajdonságainak köszönheti, hogy 2014-ben úgy döntöttem, átkárpitozom. Igazából kerestem… Tovább »

Gyors ülőke tuning

Ismét a Bitter Mendeznek készült pár ülőke, vagyis egyszerű bükk ülőkéknek szivacs és kárpit segítségével emeltük a komfortfokozatát. Kárpitozás tekintetében nem nagy munka, de gondoltam kiemelem nektek belőle a varrott sarkok rögzítésének mikéntjét. Levágattam 5 cm vastag szivacsból 30 x 30 cm darabokat, melyeket felragasztottam az ülőrész lapjára. Erre a kárpit kiszabásához az alábbi méreteket… Tovább »

Rumba, mi más

Aki ismer, tudja, hogy a rumba fotelek nem a szívem csücskei. Valahogy nem tetszik. Na, jól kezdem, ezt a posztot, mi?! Mindegy, marad. Ez az én véleményem, én ennél szögletesebb vagyok, inkább a retro, mint ez a kerek karfa. De ettől függetlenül, ezt a fotelt elvállaltam egy ismerősnek. Sőt, a fotel sorsát is tudtam: lomtalanításon… Tovább »

Az előző szék párja

Ez csak egy rövid poszt lesz, hiszen előzőleg már leírtam, hogyan készült ez a szék. Azért írok most mégis róla, hogy bemutassam a szék párját is. Erre nem került transzfer, ugyanazzal az anyaggal húztam be az ülőrészt, mint a támlát. A képeken talán visszajön, milyen selymesen csillogó bársony anyagról van szó. Nekem kifejezetten tetszik, hogy… Tovább »

Puff makeover 2.0

Ezt a puffot igazából “játszani” hoztam haza az idei lomtalanításkor. Akkor kapóra jött, mert ki akartam próbálni a maracon puff készítést, amit meg is csináltam belőle, erről írtam is már régebben. Nagyon helyes lett, meg minden, de egyáltalán nem tudtam mit kezdeni vele. Játszani jó volt, de sehova nem illett, úgyhogy hónapokig csak állt szétszedve… Tovább »

Viva la Vida! Frida Kahlo, 1 szék és 2 blogger

Zolival, a Lakbear DIY blog alkotójával év elején ismerkedtem össze a Facebookon, és a beszélgetés hamar eljutott egy közös munka kiötléséig. Nem mondhattam nemet! Egy, mert nagyon kedvelem a munkáit és őt magát. Kettő, ki nem hagytam volna, hogy megnézzem hol és hogyan alkot ő. Három…ja az nem volt 🙂 Úgyhogy egész nyáron ment a… Tovább »

Amikor még lehet hozzátenni

Adott volt ez a nagyszerű fotel, amit még régebben készítettem (itt olvashattok róla), és ahányszor ránéztem, valami még hiányzott róla. Az egyenes vonalakkal semmi bajom, sőt az egyszerűsége is tetszik, de pár napja kipattant a szikra a fejemből, hogy mivel tudnám még jobbá tenni. Persze ehhez az is kellett, hogy mostanában minden maradék anyagommal elmegyek… Tovább »

Kata kanapéja

Az első kárpitozásom a saját kanapém áthúzása volt. Most, 2,5 év után, újra egy kanapét kellett átkárpitoznom. Kata barátném vett egy méretben és formában megfelelőt használtan, de a szürke zsenília szövettől nem volt elájulva. Ekkor jöttem én a képbe 🙂 Átkárpitozás, valami elegánsabbra. Hosszas anyag keresgélés után neki is láttam a kanapénak. Minden új kárpitoznivaló… Tovább »

Mélytűzés? Smafu :)

Mindig ki akartam próbálni. A mélytűzést. Kapóra jött a lomtalanítás, ahol szereztem egy régi fadobozt. Masszív darab volt, régi festékréteggel. A fadobozok a mániáim (van egypár…dobozom és mániám is 🙂 ), egyértelmű volt, hogy nem hagyom a kupacon. Aztán volt itthon természetesen textil, kiselejtezett polc, szivacs és bútorgörgők. Ez utóbbi is a lomizásból. Ezekből az… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!