Jobb mint volt

DIY üzenőtábla

Betűk, betűk betűk. Én szeretem velük dekorálni az otthonunkat. Van ilyen is, olyan is. Most egy üzenő, feliratos táblát készítettem magamnak, olyat mint a fénytáblák, csak fény nélkül 🙂 Egy régi képkeret, pár faléc (lehet túlzás lécnek nevezni őket, de nem tudom mi a szakmai neve…), és kinyomtatott betűk kellettek hozzá. A facsíkokat (lehet ez… Tovább »

Nekem való szék

Ezen a széken szoktam ücsörögni, miközben festek vagy varrok, így azt gondoltam átalakítom, “mert megérdemlem”. Egyébként az egész “műhelyem” egy vicc, le sem merem fotózni. Kezdeti próbálgatásim nyomait őrzi minden szeglet. Egy krétafestékkel lefestett szekrény itt, egy kopott antikolt asztal ott, és a falon különböző stencilpróbálgatások. Tényleg káoszos és randa, úgyhogy idei egyik nagy tervem,… Tovább »

Szőrmés betűk

Ma valahogy sikerült elég korán felkelnem, és amíg a család többi része az igazak álmát aludta, én kreatívkodtam kicsit a nappali közepén. Tavaly karácsony előtt vettem 1-2 méter műszőrmét, és már akkor is kiéltem magam vele, de szerencsére még idénre is futotta belőle. Persze ezután a projekt után már csak inci-finci darab maradt… Készült már… Tovább »

Az új cipősöm

8-10 évvel ezelőtt piros volt a nyerő nálam.  Van a lakásban piros fal, piros könyvespolc, lámpa, párnák és a többi. Most is szeretem még, de már nem annyira, ezért száműzni kezdtem az otthonunkból. Persze maradnak még piros darabok, de sokkal kevesebb helyen fog visszaköszönni. Az átalakítást a cipős szekrényemmel kezdtem. Nos, ebben igazából nem tudom… Tovább »

Fadobozok mindenhol

Amikor készültek a bringatartók, egy csomó dirib-darab fa (rétegelt lemez) maradt meg. Agyamban elkezdtek kattogni a kerekek, hogy mi legyen belőlük. Sőt még le is ültem a kupac mellé és legóztam, ide-oda raktam, illesztettem a darabokat. Persze azért nem kellett óriási agymunka ahhoz, hogy kitaláljak néhány dobozt 🙂 Lett kisebb, nagyobb is. Sőt, még mindig… Tovább »

Festett bonanza tálaló, 2015 kedvence

A Facebook oldalam sokkal előbb megszületett, mint ez a kreatív blog. Ott sok olyan munkám megmutattam, amit itt még nem. Már 2014-ben létrehoztam, akkor csak azért, hogy az ismerőseimet ne bombázzam hetente az újabb hobbimmal, így csak annak jelent meg a hírfolyamában, akit érdekelt miket csinálok. Próbálom folyamatosan ide is feltölteni a régebbi munkáimat, hogy… Tovább »

Komódok fehéren

Két tölgyfurnéros komódot sikerült szereznem még a nyár végén. Elképzelés részben fehér, részben az eredeti fa mintázat meghagyása volt. Nyáron még nagyon bennem voltak a tengerparti élmények, úgyhogy kicsit tengerészesre is akartam őket. Ehhez a táblafestéseim során alkalmazott módszerrel ( itt és itt részletesen olvashattok róla) vittem fel feliratot és iránytű motívumot a komódok tetejére…. Tovább »

Itt kapható a legjobb kávé :)

Mindig jó érzéssel tölt el, ha bármelyik általam készült darab tetszik a gazdájának. Ezt a táblát a kedvenc kávézómnak festettem, az általam már bemutatott technikával. Alapanyaga megmaradt hajópadló, festés pedig a szokásos zománcfestékekkel történt. A felirat ötlete pedig egy jó Cafe Latte szürcsölgetése közben jött 🙂 Ha ellátogattok a Mad Dog Cafe Haus-ba, élőben is… Tovább »

Inspiráló üzenet magunknak

  A kanapénk feletti falfelület régóta parlagon állt, így nekiálltam egy inspiráló, “sose feledd!” típusú üzenettel betölteni azt. Szerencsére a műhelyben mindig van különböző méretű fadarab, léc stb., szóval kiválasztottam a méretben odaillőt és találgatni kezdtem, mit is írjunk ki a nappali falára. Több verzión futottam át (lányom ötlete “írjuk ki csak azt, hogy kanapé”… Tovább »

Hogyan fessünk feliratot…

Költözéskor került elő ez a régi, kissé rozoga asztalka. Mint mániákus régi bútor begyűjtő, nem engedtem kidobni, hazajött velem. Sok ötletem volt, hogy milyen legyen, egyben viszont biztos voltam, hogy ezen fogom nektek bemutatni, hogyan készíthetünk bármilyen feliratot, képet egyszerűen. A technikát lehet alkalmazni fatáblán, bútoron és akár falon is, tetszés szerint. Az asztalka kékre… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!