Jobb mint volt

Az íróasztalunk második esélye

Először fekete volt. Egyszerű, tucat darab. Örököltem valakitől. Aztán 3 éve elkezdődött nálam a bútorfestés mánia.

Elsőként a házi krétafesték kutyulgatással próbálkoztam, és persze az említett íróasztal az első darabok között volt, amelyek ecset alá kerültek. Sablonnal helyes mintát festettem rá, antikviaszoltam, és még vissza is csiszoltam kicsit. Bár ne tettem volna…

Azóta rájöttem, hogy ez a stílus ez nem az én stílusom. Ráadásul a laminált bútorlapból készült darabra meg aztán pláne nem illik. Igazából már ott/akkor éreztem, hogy nem lesz ez jó, mert a viaszolás (koszolás…mert kb annyit tett) és koptatás előtt, frissen fehérre festve még valamennyire tetszett, utána kevésbé. De úgy maradt akkor, használtuk is rendesen. Ez a számítógép állomás, és a család minden tagja naponta látogatja.

Mostanra a festés több helyen feljött, a gyerek még kapargatta is. És valahogy állandóan koszos hatású volt, hiába mosogattam óvatosan. Botrányos lett. Az első munkáim egyike volt, kísérletezgetés. Azóta ügyesedtem 🙂 Az ízlésem is változott, inkább azt mondanám rátaláltam azokra a stílusjegyekre, amik illenek hozzám. Úgyhogy eljött az íróasztal második esélye nálam. Igazat megvallva lomtalanításkor erősen gondolkoztam a végleges szakításon, de mivel szerkezetileg teljesen rendben van, valamint a műhelyszobában lakik, ezért újra megpróbáltam valahogy csinosabbra varázsolni, úgy Ildisen.

A tetején megkopott festéket szerencsére könnyedén leszedtem: nedves ronggyal picit feláztattam, majd spaklival letoltam. Egészen a bútorlapig. Ezt mondjuk csak a tetején tettem meg, a többi részen (ahol nem volt sérült az előző festés sem) csak alaposan zsírtalanítottam a felületet. Erre jött az alapozás, harzoval 1 rétegben, hengerrel felvíve.

Eddig mindig Obi 2 in 1 zománccal festettem mindent, nekem nem volt vele bajom, de fórumokon, facebook csoportokban annyit szidták, hogy kipróbáltam egy másfajta vízesbázisú zománcot, különbségeket keresve. Supralux Aqua lett a választott. Már előre elárulom, hogy meg vagyok vele elégedve, legnagyobb pozitívuma a gyors száradás számomra. Sűrű, és tényleg nagyon gyorsan szárad. 30 per alatt már megfogható, 2-4 óra múlva már újra festhető. Az asztalomon tetején 3 réteg van hengerrel felvíve, az oldalakon és hátulján pedig csak 2, de így is jól fed. Selyemfényűt választottam, a végeredmény így egy matt felület lett. Éljenek a vizesbázísú festékek!

Már csak a fiók design hiányzott. Jól el vagyok látva fiókgombokkal, mivel a KIK-ben általában minden akciókor bevásárolok jópár darabot. És az Aliexpress-en is olcsón beszerezhető számtalan darab, mégis egy turkálóból szerzett műbőr övet vagdostam szét, és csavaroztam fel a húzókának. De annyira tetszik… Még pár szám festés, és lehet gyönyörködni. Vagyis én elégedett vagyok vele, remélem nektek is tetszik 🙂 Most már tényleg jobb mint volt, kár lett volna kidobni.

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!