Jobb mint volt

A játéktároló új élete Koushi lámpaként

A gyerek megnő, a játékok tárolására használt IKEA-s tároló pedig a szekrény mélyén porosodik, mert eltűntek belőle már a plüssök, labdák. Kidobni…na azt nem. Viszont szerettem volna régóta koushi lámpabúrát készíteni valamiből, de fogalmam sem volt, milyen alapra feszítsem ki a vásznat hozzá. Aztán jött a szikra, némi pinterest segítséggel, és a mai szombat délelőtt el is készült a projekt.

A tároló fémvázát kiszabadítottam a rávarrt anyagból, aminek az eredményeként lett egy jó nagy rugóm. Ahhoz,hogy ne izegjen, mozogjon, összekötözgettem, így kicsit formatartóbb lett.

Egy vékony lepedővászonból kivágtam a megfelelő méretet. A szélessége a rugó menetek szélessége, a hossza pedig kedv szerinti, én 60 cm magasat csináltam. A kiszabott vásznat minden oldalán beszegtem, majd elővettem a szorgosan gyűjtögetett szalagokat. Ha új ruhát veszek, mindig kivágom belőle a vállába varrt szalagokat, és elrakom jó lesz majd valamire alapon. Na itt jött el a jó alkalom a felhasználásra. Persze, ha nem lett volna itthon, akkor veszek a rövidáruboltban…

A szalagokat minden oldalára felvarrtam, ezekkel fogom a vázhoz kötözni a vásznat.

Fel is kötözgettem szorgalmasan, majd levágtam az előzőleg formatartásnak feltett madzagokat, már nem volt rájuk szükség, hiszen a vászon már nem engedi szétugorni a rugót.

A lámpavezetékhez rögzítéshez műanyaggal bevont drótból készítettem “szereléket” hozzá.

És lett egy Koushi lámpám. Persze nem olyan mint az igazi, annak valami nagyon klassz kerete van, de még nem tudtam kitalálni, miből szerkeszthetnék olyat. Addig ez is megteszi, nemigaz?

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!