Jobb mint volt

DIY üzenőtábla

Betűk, betűk betűk. Én szeretem velük dekorálni az otthonunkat. Van ilyen is, olyan is. Most egy üzenő, feliratos táblát készítettem magamnak, olyat mint a fénytáblák, csak fény nélkül 🙂

Egy régi képkeret, pár faléc (lehet túlzás lécnek nevezni őket, de nem tudom mi a szakmai neve…), és kinyomtatott betűk kellettek hozzá.

A facsíkokat (lehet ez jobban illik rá) méretre vágtam, hogy beleférjen a keretbe. 2 féle fa “valamit” vettem: az egyik, vékonyabb 5x5mm, a másik 5×15 mm mérettel rendelkezik. Hosszuk kb 90 cm, OBI-ban párszáz forintot költöttem rá. Ez az összköltség, mert keret az volt itthon (mily meglepő, nem?). Ezeket egymáshoz ragasztottam, az alábbi módon. Ez fogja tartani a betűket. Mivel ennyi szorítóm nem volt itthon, sima ruhacsipeszekkel tartottam össze őket.

Száradást követően a keret és a többi fa rész is fekete festést kapott. Közben kiméregettem az osztásokat, hova kerüljenek a csíkok. Hát nem volt egyszerű, többszöri nekifutásra sikerült kimértanoznom a helyüket. Azt terveztem, hogy az üvegre fogom felragasztani őket, remélve, hogy a ragasztópisztolyos ragasztás az üvegen is ott tart majd. Nos, tart. Persze , ha akarom le tudom szedni kisebb erőfeszítéssel, de csak úgy magától tuti nem fog lepottyanni. Legalábbis eddig nem pottyant le.

Már csak a megfelelő méretű “betűegységeket” kiszerkesztése várt magára. Simán wordben, címkekészítővel készítettem el, majd 200 mikronos fehér lapokra nyomtattam és kivágtam egyforma darabokra. Mindenből jó sokat, hogy legyen bőven.

Most már mehet a variálás, a család egész jól eljátszott vele: én elkészítettem egy feliratot, mire térültem fordultam már más volt felírva :D!

Végül rájuk ripakodtam, hogy legalább engedjék, hogy lefotózzam, utána lehet rosszalkodni.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!