Jobb mint volt

Puff makeover 2.0

Ezt a puffot igazából “játszani” hoztam haza az idei lomtalanításkor. Akkor kapóra jött, mert ki akartam próbálni a maracon puff készítést, amit meg is csináltam belőle, erről írtam is már régebben. Nagyon helyes lett, meg minden, de egyáltalán nem tudtam mit kezdeni vele. Játszani jó volt, de sehova nem illett, úgyhogy hónapokig csak állt szétszedve a műhelyemben.

macaron előtte utána

Mindig rá-ránéztem, milyen lehetne, de nem jött az ihlet. Azért időközben lefestettem a lábát fehérre, de még állt szétbontva egy jó ideig. Most jött el az ideje, beérett, mint egy barack 🙂 Ugyanis pár napja valamiért rájöttem, hogy fehéren fehér mintával igazán jól nézne ki, menne is a nappalinkhoz, legyen benne kicsi fekete és tök jó lesz. Majd anyag keresgélés a szekrényben, és a maradék műszőrmére és némi vastag fehér vászonra esett a választásom. A maraconhoz jó ducira kellett a a puffot feltöltenem, de ezekből levettem 1 réteg vékony szivacsot, és csak a vliest hagytam rajta.

macaron rétegek

puff1

Kiszabásra kellett egy kerek vászon, egy csillag forma szőrméből, és egy a puff magasságának és a kör kerületének megfelelő méretekkel rendelkező szőrmecsík. Lemértem az ülőrész körének átmérőjét, majd körzővel felrajzoltam az anyagra. Itt csak körben fél centi ráhagyást hagytam, mert jobb ha kicsit szűkebbre van varrva, így szépen felfekszik a szivacsa majd. Aztán a puff magasságát is lemértem, ehhez varrásráhagyást és alul a tűzéshez ráhagyást számoltam (kb + 5 cm ), a kerületéhez pedig körbemértem és ehhez is varrásráhagyásnak hagytam jó bőven. Valahogy mindig elbénázom a körbevarrásoknál, és inkább többet hagyok rá, majd levágom, minthogy ne érjen körbe 🙂 A csillagot felvarrtam a vászon közepére, majd az egészet körben összevarrtam.

puff2

puff3

A fa alapra tűzés igazán egyszerű volt, hiszen csak körben kellett haladni, amire figyeltem azért, hogy mindenhol egyformán húzzam az anyagot, nehogy felemásra sikeredjen. A végén a felesleget levágtam, hogy a lábak is jól elférjenek.

puff6

puff7

A lábak is kaptak persze némi tuningot még a sima fehéren kívül. Megfelelő magasságban kimaszkoltam őket, és Pentart dekor soft paint festékkel 1 réteget kentem rá, majd lelakkoztam a tartósság kedvéért.

puff4

puff5

A maszkolást leszedve viszont láttam, hogy elég gyatrán dolgoztam, mert befolyt a festék a maszkoló alá (pedig úgy rágyömöszöltem, hogy csak na…). Most vagy vékony ecsettel átfestem a foltokat, vagy… jön a szigetelőszalag. A festék ugyan fekete színre hallgat, de inkább egészen feketés szürke (pedig raktam bele még fekete színezőt is, hátha befeketül, de nem), így abszolút jól jött, hogy a szigetelő feketesége egy kicsit elüt a festék színétől. Mintha direkt lenne, pedig csak a bénaságomnak köszönhetem.

puff8

puff9

A lábak betekerése után talpra állt. Nem tudom nektek mi jut róla eszetekbe, de szerintem nagyon vagány lett, egy kis usánka beütéssel 🙂

puff10

puff22

puff19

puff12

puff17

puff13

Persze fotózkodás után használatba is vettük, a hétköznapjait leginkább így tölti nálunk.

puff14

puff16

puff23

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Ujházi Ildikó says:

    Szia Adri! most hirtelen nem tudom milyen betűkre gondolsz…ebben a bejegyzésben vannak valahol, vagy hol láttad? Üdv Ildi

  2. Adrienn Eperke Rostás says:

    Szia Ildikó!Szeretném kérdezni,hogy a betűidet honnan szedted le,illetve át tudod-e küldeni nekem? ,A kislányomnak szeretném megcsinálni a szobájába.Ha nem gond 🙂 Nagyon szépen köszönöm! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!