Jobb mint volt

Macskás táska

Már tele vagyunk díszpárnákkal, így most a táskák lettek a kedvenceim. Bár lassan ezekből is sok van, de hangulatunk szerint cserélgethetjük őket. Ez a cicás táska ráadásul kifordítható lett, 2 in 1. Az ilyet is szeretjük 🙂 Eddig még nem írtam le, hogyan készítem ezt az egyszerű fazont, ezt most pótolnám is nektek, hogy bárki nyugodt szívvel nekivághasson. Egyáltalán nem nehéz, pontosan kell szabni és varrni, ennyi a titok. Néha az ötletelés több időt vesz igénybe, mint az elkészítés. Az ötlet itt nem teljesen saját, megtetszett egy táska a neten, csak ott a macskák nem varrva voltak, hanem szitanyomással készültek. Más színekkel, kicsit más formákkal, sőt a táska fazonja sem ilyen volt.

macskás táska 2

Gyorsan felvázlatoltam a táska tervét, méretekkel, színekkel.

macskás táska terve

Kerestem cica sziluettet a neten, amit körberajzoltam és kivágtam papírból. Speciel itt ki sem nyomtattam a letöltött képet, hanem a monitorra rakott papíron rajzoltam körbe 🙂 Ezt a sablon használva kivágtam egy kisebb és egy nagyobb macska alakot fekete anyagból.

macskás táska macska minta

macskás táska macskák kivágva

A vázlat alapján kiszabott részek elkészülte után jött az összevarrás.

macskás táska kiszabott részek

Középen összevarrtam az elejéhez való két különböző színű anyagot.

macskás táska eleje összevarrás

Majd rákerültek a macskák is. Itt még csak felgombostűzve vannak, sűrű cikkcakk öltéssel rögzítettem őket.

macskás táska macskák felvarrása

Az elejét és hátát két oldalt és alul összevarrtam, a sarkokat nem!

macskás táska eleje hátulja összevarrás

Ezután úgy széthajtottam, hogy ez az előző oldal varrás kerüljön középre, és egymásra hajtogattam a sarkokat. Ezeket varrtam össze.

macskás táska sarokvarrás 2

macskás táska sarok varrás

Ezzel a külső rész kész. Ki lehetett fordítani.

macskás táska külseje öszevarrva 1

macskás táska külseje összevarrva 2

A belseje pont ugyanígy készült, de azt nem fordítottam színére, hanem enélkül helyeztem a külső részbe, és összetűztem 1 cm ráhagyással őket. Így lesz kifordítható a táska, mivel varrások, rojtosodó anyagszélek nem lesznek egyik oldalán sem.

macskás táska belseje összevarrva 1

macskás táska összerakás

macskás táska összerakás 2

A fülekhez kivágott csíkoknál a ráhagyásokat mindkét oldalon erősen visszahajtottam. Én most kézzel csináltam, de érdemes levasalni. Majd összetűztem, levarrtam. Azon az oldalon, ahol csak hajtva van az anyag, csináltam “álca” varrást, hogy szimmetrikus legyen.

macskás táska fül

macskás táska fül 2

macskás táska fül 3

Az elkészült füleket az oldalvarrásoktól 7-7 cm-re az összeillesztett táskába tűztem, majd összevarrtam körben. Itt derül ki mennyire pontosan szabtunk, mert a külső és belső résznek pont egyformának kell lennie, különben ráncolódna az anyag.

macskás táska fülek betűzése

A füleknél kapott még egy-egy kereszt irányú varrást, hogy nehogy kiszakadjon. Érdemes, mert különben csak 1 varrás tartja a megtömött táska súlyát. és biztos meg lesz jól tömve, legalábbis nálunk így szokott lenni. 🙂

macskás táska

macskás táska 2

macskás táska 8

macskás táska 6

  macskás táska 5

macskás táska 3

macskás táska 4

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!