Jobb mint volt

Betűs párnahuzat a lányszobába

Még mindig a gyerekszoba átalakítással vagyok elfoglalva. Lassan megy, bár már csak apróságok vannak hátra. Ilyen apróság ez a díszpárna is. A szoba alapban fekete és fehér színeket kapott, de a “megrendelő” kért még bele valami magentát is, így került erre a párnára is belőle. Lesz még több is….mármint a magentából. Bár lehet, hogy párnából is 🙂

párnahuzat könnyedén

A karácsonyi szőrmés,betűs párnákon felbuzdulva, itt is betűt applikáltam a fekete-fehér csíkos anyagra, valamint bevarrt merevítő zsinórral díszítettem meg a párna körvonalait. Hozzávalók az alábbiak: fekete-fehér csíkos és sötét rózsaszín vászon az Ikeából, fehér vászon, cipzár, kéder (merevítő zsinór), gombostűk, olló stb., minden ami varráshoz kellhet.

párna hozzávalók

Kiszabtam a párnahuzat paneljait: elölre a csíkos anyag, hátuljára pedig sima fehér vászon került. A cipzárat belevarrtam a hátsórészbe. Én úgy szeretem, ha a cipzár valahol a párna hátulján van és nem alul. Bár ehhez kicsit többet kell vagdosni és talán varrni is, de nekem ez tetszik. A betűt, ami jelen esetben “B”, szintén kivágtam, és rátűztem az elejére.

párna panelok előkészítve

Sima cikkcakk, de azért elég sűrű öltésekkel rögzítettem a fel.

párna betű felvarrása

Ezután elkészítettem a zsinóros részt is. Ehhez levágtam 5 cm széles csíkokat az anyagból, amiket összevarrtam, hogy elég hosszú legyen a párnát körbevenni, majd beleillesztettem a kédert. Szorosan a zsinór mellett haladva varrtam össze a félbehajtott anyagcsíkot. Ehhez lehet külön talpat kapni (kédervarráshoz), de én a cipzárvarráshoz való varrógéptalpat használom.

párna kéder varrás

párna kéder varrás 2

Amikor készen lettem vele, körben a párna elejéhez öltöttem ezt a zsinórral megerősített csíkot. A sarkoknál be kellett vagdosnom az anyagot, hogy szépen forduljon a kéderes rész. Egyébként, így a párna sarkai szépen lekerekítettek lesznek ám!

párna sarok illesztéspárna körben kéder rávarrvaKövetkező és egyben befejező lépés a párnahuzat elejének és hátuljának összevarrása volt. Hazudok, nem ez volt az utolsó lépés, van még 3: kifordítani, párnát belerakni és gyönyörködni! Akkor jó, ha ez a legutolsó is megvan. Nekem megvolt 🙂 Remélem a megrendelőm, és egyben legnagyobb kritikusom is elégedett lesz vele…izgulok.

párna készen 2

párna készen

B párna 3

B párna 2

B párna

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!